Στα ράφια των βιβλιοπωλείων θα βρίσκεται σύντομα το βιβλίο του Πάπα Φραγκίσκου με τίτλο «Το όνομα του Θεού είναι ευσπλαχνία».

Το βιβλίο του Ποντίφικα αναμένεται να εκδοθεί στην Ιταλία από τον εκδοτικό οίκο «Piemme» με την ευκαιρία του Ιωβηλαίου, του Αγίου Έτους των Καθολικών, ενώ στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει σε 84 χώρες και έξι γλώσσες.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο βιβλίο του, μεταξύ άλλων, προτρέπει τους πιστούς να είναι ανεκτικοί με τους συνανθρώπους τους. 

Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα «Sunday's Times» φέρνει σήμερα στο φως αποσπάσματα. Σε ένα από αυτά, ο Πάπας Φραγκίσκος ομολογεί πως αν οι συνθήκες στη ζωή του ήταν λίγο διαφορετικές, τότε κι ο ίδιος ήταν πολύ πιο πιθανό να καταλήξει στη φυλακή, παρά στην κορυφή της Καθολικής Εκκλησίας. 

«Ειδικά η Εκκλησία πρέπει να είναι πολύ ανεκτική με τους ανθρώπους, τα πάθη και τα ελαττώματά τους, να συγχωρεί και να τους δέχεται όλους στους κόλπους της», σημειώνει.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάνει ειδική αναφορά στους ομοφυλόφιλους και τους διαζευγμένους, που θεωρούνται αμαρτωλοί σύμφωνα με το καθολικό δόγμα, τονίζοντας πως η ουσία του Καθολικισμού δεν βρίσκεται στην «καταδίκη των ανθρώπων», αλλά στο «ατέλειωτο έλεος του Θεού», που είναι «το πιο σημαντικό μήνυμα» της Χριστιανοσύνης, αλλά και η «ταυτότητα του Θεού».

Παράλληλα, παροτρύνει όλους τους Χριστιανούς «να ξεπεράσουν την προκατάληψη και την ακαμψία». «Ο Ιησούς συγχώρεσε ακόμα και εκείνους που τον σταύρωσαν και τον ατίμασαν, πρέπει να επιστρέψουμε στο Ευαγγέλιο», γράφει ο Πάπας.