Δεκάδες μετανάστες έχουν υποστεί ξυλοδαρμούς και κακομεταχείριση μετά την 25η Δεκεμβρίου στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Θέουτα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας  The Local.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εξι μετανάστες έχουν σκοτωθεί, τρεις έχουν πνιγεί και άλλοι 19 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία αφού προσπάθησαν να φθάσουν στην ισπανική επικράτεια, κυρίως διά θαλάσσης, όπως προκύπτει από στοιχεία της Μαροκινής Ένωσης για την Ενσωμάτωση των Μεταναστών.

Σύμφωνα με την οργάνωση, πολλοί από τους μετανάστες πέφτουν θύματα ξυλοδαρμών και κακομεταχείρισης από τη μαροκινή αστυνομία, που προσπαθεί να τους εμποδίσει να φθάσουν στις πόλεις Θέουτα και Μελίγια περνώντας τα μόνα χερσαία σύνορα της Ευρώπης με την Αφρική.

Οι ισπανικές αρχές ενίσχυσαν πέρυσι τα μέτρα ασφαλείας και τους φράκτες που έχουν εγκαταστήσει για να εμποδίζουν μετανάστες και πρόσφυγες να φθάνουν στις δύο πόλεις. Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση προσφύγων από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης με κοινή τους ανακοίνωση είχαν γνωστοποιήσει την περασμένη εβδομάδα πως ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη το 2015 ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.