Δεν είχε συνεργούς ο ένοπλος ο οποίος επιχείρησε να επιτεθεί σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι και κατέληξε νεκρός από πυρά αστυνομικών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Σε δήλωσεις του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάλεσε «τους πάντες» και κυρίως τα μέσα ενημέρωσης να επιδείξουν «τη μεγαλύτερη σύνεση» αναφερόμενος στις πληροφορίες που αφορούν τον άνδρα αυτόν. 

«Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα είναι ότι, χωρίς αμφιβολία ήταν τυνησιακής καταγωγής, ότι το όνομά του ήταν Τάρεκ Μπελγκάσεμ και ότι είχε μείνει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο, την Ελβετία, τη Γερμανία» είπε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών και δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες κατά τις οποίες ο ένοπλος διέμενε σε κέντρο για πρόσφυγες στη Γερμανία και είχε ζητήσει άσυλο.

«Είναι κάτι που δεν μπορώ να επιβεβαίωσω επειδή πολύ απλά δεν είμαι βέβαιος ότι είναι ακριβής», είπε ο Καζνέβ και δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω τις πληροφορίες από τη Γερμανία, με το αιτιολογικό ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο δράστης ζούσε σε έναν ξενώνα για αιτούντες άσυλο, στη δυτική Γερμανία, ο οποίος ερευνήθηκε το Σάββατο αλλά δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι σχεδίαζε και άλλες επιθέσεις. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν ο Μπελγκάσεμ είχε όντως ζητήσει άσυλο, όμως μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το είχε κάνει.