Στις 379 έχουν εκτοξευτεί οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία σύμφωνα με νέα στοιχεία από την αστυνομία ενώ δύο είναι πια οι καταγγελίες για βιασμό.

Μεταξύ των υπόπτων σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι περισσότεροι είναι αιτούντες άσυλο και μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Η υπόθεση έχει ενισχύσει το κλίμα ξενοφοβίας με το ακροδεξιό κόμμα PEGIDA να προχωρεί σε διαδηλώσεις, στις οποίες χθες ξέσπασαν επεισόδια. Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού προκειμένου να διαλύσει το πλήθος καθώς κάποιοι από τους διαδηλωτές εκσφενδόνισαν κροτίδες και μπουκάλι εναντίον των αστυνομικών.

Την ίδια ώρα η καγκελάριος Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι θα σκληρύνει τη στάση της όσον αφορά στη μεταναστευτική πολιτική, και τόνισε ότι εάν κάποιος πρόσφυγας φυλακιστεί - ακόμα και αν είναι καταδικασμένος σε ποινή με αναστολή - θα πρέπει να απελαύνεται από τη χώρα. 

«Εάν ο νόμος δεν επαρκεί, τότε θα πρέπει να αλλάξει» είπε η Άνγκελα Μέρκελ μετά από σύσκεψη των Χριστιανοδημοκρατών.

Σημειώνεται ότι μέχρι πριν από τρεις ημέρες είχαν υποβληθεί περίπου 120 μηνύσεις για σεξουαλικές επιθέσεις, Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας οι φερόμενοι δράστες ήταν Βορειαφρικανικής καταγωγής ή από την Αραβική Θάλασσα, ηλικίας 15 έως 35 ετών.