Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε χθες μια ομάδα Πακιστανών και ένας Σύρος που δέχθηκαν άγρια επίθεση στην Κολωνία, την πόλη που συγκλονίστηκε από την υπόθεση με μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών την Πρωτοχρονιά.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της γερμανικής πόλης ομάδα περίπου 20 ατόμων αργά το απόγευμα χθες, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, επιτέθηκε κατά έξι Πακιστανών, εκ των οποιων τραυματίσθηκαν δύο, ενώ λίγη ώρα αργότερα, ομάδα πέντε ανθρώπων επιτέθηκε κατά 39χρονου Σύρου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί για τις επιθέσεις κατά γυναικών τη νύκτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία ανέρχεται πλέον σε 516

Το 40% των μηνύσεων αφορά σεξουαλικές επιθέσεις, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, ενώ στην πλειοψηφία τους οι ύποπτοι είναι αιτούντες άσυλο και μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί συμμετέχουν την έρευνα για τις βιαιότητες στην πλατεία ανάμεσα στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Η υπόθεση έχει ενισχύσει το κλίμα ξενοφοβίας με το ακροδεξιό κόμμα PEGIDA να προχωρεί σε διαδηλώσεις, στις οποίες το Σάββατο ξέσπασαν επεισόδια. Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού προκειμένου να διαλύσει το πλήθος καθώς κάποιοι από τους διαδηλωτές εκσφενδόνισαν κροτίδες και μπουκάλι εναντίον των αστυνομικών.

Την ίδια ώρα η καγκελάριος Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι θα σκληρύνει τη στάση της όσον αφορά στη μεταναστευτική πολιτική, και τόνισε ότι εάν κάποιος πρόσφυγας φυλακιστεί - ακόμα και αν είναι καταδικασμένος σε ποινή με αναστολή - θα πρέπει να απελαύνεται από τη χώρα.