Σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ο θρήνος των θαυμαστών του David Bowie είναι ιδιαίτερα έντονος σήμερα. 

Στις ΗΠΑ, οι φανς του άφησαν κεράκια και λουλούδια στο αστέρι του καλλιτέχνη στη Λεωφόρο της Δόξας.

Παρόμοια εικόνα υπήρξε και έξω από την κατοικία του στη Νέα Υόρκη.

«Νιώθω απόγνωση, όπως όλος ο κόσμος» είπε η Πενελοπί Μπαζιέ, 33 ετών, μία Γαλλίδα που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της για την απώλεια του Βρετανού τραγουδιστή της ροκ μουσικής, ο οποίος απεβίωσε χθες χτυπημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 69 ετών.

«Αντίο, Ντέιβιντ» αναγράφεται στο σημείωμα της Πενελοπί.

Ορισμένοι έσπευσαν έξω από το σπίτι του πριν από το ξημέρωμα, αμέσως μόλις έμαθαν τη δυσάρεστη είδηση.

«Ξύπνησα τον σύζυγό μου, του είπα "Στιβ, ο Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε"», περιέγραψε η Μισέλ Λυν, που έσπευσε για να αποτίσει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη πριν καν πάει στη δουλειά της, ενώ είχε φωτογραφίες του Μπάουι στην τσάντα της.

«Ανέκαθεν τον θαύμαζα, οι φίλοι μου επίσης. Το βλέπαμε στις φωτογραφίες ότι είχε αδυνατίσει πολύ, ανησυχούσαμε, όμως δεν σκέφτεσαι πάντα αυτό που μπορεί να έρθει… Ήταν ένας θαυμάσιος καλλιτέχνης από κάθε άποψη, πάντα μπροστά από την εποχή του» προσέθεσε η ίδια, η οποία αφηγήθηκε ότι πήγαινε συχνά να τον δει σε συναυλίες, την πρώτη φορά στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν.

Η Χορχίνα Μπερόσπε, μία Ισπανίδα ηλικίας 45 ετών διαμένει στη συνοικία. Προτού μεταβεί έξω από το κτίριό του άκουσε τα τραγούδια του για μία ώρα. Δηλώνει ότι είναι «πολύ θλιμμένη».

«Ήταν ένας εξαιρετικός μουσικός, περιστοιχισμένος από εξαιρετικούς συνεργάτες. Μεγάλωσα με εκείνον, με συνάρπαζε από τότε που ήμουν μικρή» υπογράμμισε, ενώ πολλοί γείτονές του πηγαινοέρχονται σκυθρωποί και χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

«Πολλοί τον αντέγραψαν, ωστόσο κανείς πραγματικά δεν έφθασε στο επίπεδό του» επισήμανε ένας άλλος θαυμαστής του, που δε μπορεί να ξεπεράσει το σοκ του αναπάντεχου θανάτου αυτού του «τεράστιου» μουσικού.

Στη Βρετανία, στο νότιο Λονδίνο, όπου γεννήθηκε, ο θρήνος επικεντρώθηκε στο γκράφιτι με τη μορφή του στην περιοχή Brixton, όπου βρίσκονταν το πατρικό του.

Από το πρωί πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να αφήσει ένα κερί ή ένα λουλούδι. Πολλοί μάλιστα έκλαιγαν μπροστά στην εικόνα του, φιλοτεχνημένη από τον καλλιτέχνη Jimmy C. 

Φυσικά υπήρξαν και οι πιο ακραίες εμφανίσεις. 

Όπως αυτή της κοπέλας που είχε στην πλάτη της... τατουάζ του καλλιτέχνη. 

'Η εκείνης που ζωγράφισε το πρόσωπό της αλά... Ziggy Stardust.