Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την έφοδο των μεξικανικών ειδικών δυνάμεων στο κρησφύγετο του ναρκοβαρώνου «Ελ Τσάπο» που συνελήφθη την Παρασκευή κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες.

Ο «Ελ Τσάπο» συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί μάχη με μέλη της συμμορίας της Σιναλόα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να τραυματιστεί ένας στρατιώτης, να σκοτωθούν πέντε ύποπτοι και να συλληφθούν άλλοι έξι.

Στο βίντεο από την διάρκεια αυτής της επιχείρησης, στην οποία φαίνονται οι προσπάθειες των ειδικών δυνάμεων και ακούγονται καθαρά οι πυροβολισμοί από τα μέλη της συμμορίας. Το βίντεο καταγράφηκε από κάμερα που βρισκόταν πάνω σε έναν από τους άνδρες που συμμετείχαν στην επιχείρηση και ήρθε στην επιφάνεια μέσα από έναν τηλεοπτικό σταθμό του Μεξικό.

Σημειώνεται πως οι ο Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν και η Μεξικανή συνάδελφός του Κέιτ ντελ Καστίγιο που πήραν τη συνέντευξη από τον έμπορο ναρκωτικών βρίσκονταν στο στόχαστρο των μεξικανικών αρχών που τους παρακολουθούσαν πριν από τη συνάντησή τους Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, σύμφωνα με την μεξικανική εφημερίδα El Universal.

Η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονταν σε μια έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών του Μεξικού, η οποία περιήλθε στην κατοχή της.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται ένας άνδρας που φοράει καπέλο και μαύρα γυαλιά, ο οποίος μοιάζει να είναι ο Σον Πεν, αλλά και μία γυναίκα, η οποία αναγνωρίζεται ως η Κέιτ ντελ Καστίγιο, ενώ φθάνουν στο αεροδρόμιο της Γκουανταλαχάρα (κεντροανατολικά), στις 2 Οκτωβρίου.

Σε ένα άλλο φωτογραφικό στιγμιότυπο, που μπορεί κανείς να δει στον ιστότοπο της εφημερίδας www.eluniversal.com.mx, διακρίνονται οι δύο ηθοποιοί να χαιρετούν έναν άνδρα προτού επιβιβαστούν σε ένα αυτοκίνητο που επρόκειτο να τους μεταφέρει σε ένα διάδρομο προσγείωσης στην πολιτεία Ναγιαρίτ, σύμφωνα με την εφημερίδα.