Ταχύτερες διαδικασίες απέλασης για όσους αλλοδαπούς έχουν καταδικαστεί αποφάσισε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, υπό την πίεση των δεκάδων επιθέσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργών Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, και Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας, στο εξής θα απελαύνεται όποιος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης -ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής ή του εάν η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ή όχι.

«Είναι μια σκληρή αλλά δίκαιη απάντηση του κράτους σε όποιον πιστεύει ότι παρά το γεγονός ότι αναζητεί εδώ προστασία, μπορεί να διαπράττει εγκλήματα χωρίς αυτό να έχει συνέπειες στην παρουσία του εδώ στη Γερμανία», δήλωσε ο Ντε Μεζιέρ και ανέφερε τις σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες στην Κολωνία ως αιτία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας

«Οι εγκληματίες πρέπει να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου. Και για τους αλλοδαπούς είναι και η απέλαση μια από αυτές τις συνέπειες», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μάας.

Η νέα νομοθεσία αφορά κυρίως επιθέσεις κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης και της περιουσίας, καθώς και τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Στην αυστηροποίηση του νόμου είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες η καγκελάριος Μέρκελ, δεχόμενη πιέσεις στον απόηχο των μαζικών επιθέσεων. «Εάν ο νόμος δεν επαρκεί, τότε θα πρέπει να αλλάξει» είπε μετά από σύσκεψη των Χριστιανοδημοκρατών, τονίζοντας ότι εάν κάποιος πρόσφυγας φυλακιστεί - ακόμα και αν είναι καταδικασμένος σε ποινή με αναστολή - θα πρέπει να απελαύνεται από τη χώρα.