Ένας 44χρονος μποξέρ από την Κροατία, πορτιέρης επί του παρόντος σε ξενοδοχείο της Κολωνίας, αναδείχθηκε ως ο... ήρωας της πόλης, καθώς έσωσε δύο γυναίκες από το κύμα επιθέσεων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

Ο Ιβάν Γιούρσεβις μιλώντας στην Daily Mail, υπογράμμισε ότι είδε ξαφνικά δυο κοπέλες να τρέχουν προς το μέρος τους και να ζητούν τη βοήθειά του.

«Ήταν ντυμένες με παλτό και τζιν. Δεν είχαν προκαλέσει κανέναν. Εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά μου κλαμένες ζητώντας βοήθεια» είπε ο Κροάτης και πρόσθεσε «Τις έβαλα μέσα στο ξενοδοχείο και μπροστά μου έμφανίστηκαν τέσσερα νεαροί που μιλούσαν αραβικά. Ο ένας ήρθε πάνω μου με ένα σπασμένο μπουκάλι όμως τον κλώτσησα στο στήθος ενώ αμέσως μου επιτέθηκε ένας δεύτερος, τον οποίο τον χτύπησα στο πρόσωπο. Τους πήραν οι φίλοι τους από το έδαφος και απομακρύνθηκαν».

Ο Γιούρσεβιτς συμπλήρωσε πως η κατάσταση εκείνη τη νύχτα ''ήταν απελπιστική. Οποια γυναίκα έβγαινε από το ξενοδοχείο δεχόταν επίθεση από τρία και τέσσερα άτομα ενώ μια άλλη κυρία τον παρακαλούσε να τη βοηθήσει να περάσει το δρόμο όπου την περίμενε μέσα στο αυτοκίνητο ο σύζυγός της.

Το πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων της Κροατίας, ήταν πάντως ανάμεσα στους συλληφθέντες της ομάδας που βγήκε στους δρόμους της Κολωνίας λίγες ημέρες μετά προκειμένου να βρει πρόσφυγες και να πάρει... εκδίκηση στέλνοντας δύο Πακιστανούς στο νοσοκομείο.