Τρία σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν ως καταφύγια από τους τζιχαντιστές, που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, εντοπίστηκαν στο Βέλγιο.

Όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές, πρόκειται για δύο διαμερίσματα και ένα σπίτι, τα οποία είχαν ενοικιαστεί με ψεύτικα ονόματα και συμβόλαια 12 μηνών. Οι πληρωμές των ενοικίων γίνονταν με μετρητά.

Ένα από τα διαμερίσματα, που έχει εντοπιστεί από τις αρχές Δεκεμβρίου στην συνοικία Σαερμπέκ των Βρυξελλών, πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για τη συναρμολόγηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Εκτός από ίχνη των ασταθών εκρηκτικών ουσιών που χρησιμοποιήθηκαν από τους βομβιστές αυτοκτονίας που χτύπησαν την Πόλη του Φωτός, στο εν λόγω διαμέρισμα έχει επίσης εντοπιστεί δακτυλικό αποτύπωμα του Αμπντεσλάμ Σαλάχ, ο οποίος πιστεύεται ότι συμμετείχε ή υποστήριξε τις επιθέσεις και καταζητείται επί δύο μήνες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το δεύτερο ύποπτο διαμέρισμα εντοπίστηκε στη νότια πόλη Σαρλερουά, όπου βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του φερόμενου ως ενορχηστρωτή του μακελειού, του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, αλλά και ενός εκ των ταυτοποιημένων καμικάζι του Παρισιού, του Μπιλάλ Χαντφί.

Δακτυλικά αποτυπώματα του Χαντφί εντοπίστηκαν και στο τρίτο φερόμενο καταφύγιο, ένα σπίτι στα περίχωρα της κωμόπολης Οβελέ, σε μικρή απόσταση από το Σαρλερουά. Στα δύο ακίνητα βρέθηκαν επίσης χαλιά που μπορεί να είχαν χρησιμοποιηθεί για την ισλαμική προσευχή.

Παράλληλα, οι βέλγοι ερευνητές ανακοίνωσαν πως συνέδεσαν τα καταφύγια με δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν από τους τρομοκράτες. Ένα Seat Leon που εντοπίστηκε στην γαλλική πρωτεύουσα μετά το μακελειό είχε σταματήσει κοντά στα καταφύγια του Σαρλερουά και του Οβελέ, ενώ μία BMW που είχε μισθωθεί από έναν ύποπτο είχε σταματήσει κοντά και στα τρία καταφύγια.

Όλα τα ευρήματα ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις υποψίες ότι σε μεγάλο βαθμό το σχέδιο για τις επιθέσεις στο Παρίσι προετοιμάστηκε στο Βέλγιο.