Στην δημοσιότητα δόθηκε από την εφημερίδα Haberturk η εικόνα του 28χρονου καμικάζι Ναμπιλ Φαντλί, ο οποίος χθες, ζωσμένος με εκρηκτικά, προκάλεσε την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως τονίζει μάλιστα το δημοσίευμα, ο Φαντλί είχε βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη μία εβδομάδα πριν θέσει σε εφαρμογή το φονικό του πλάνο, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την έγκαιρη αντιμετώπιση της τουρκικής αστυνομίας, καθώς εικάζεται ότι οι τοπικές αρχές παρακολουθούσαν τις κινήσεις του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι λήψεις του Φαντλί ελήφθησαν την 5η Ιανουαρίου, ενώ ο δράστης που φέρεται να διατηρούσε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, είχε δώσει τα δαχτυλικά αποτυπώματά του στις τοπικές αρχές της Κωνσταντινούπολης.

Από την άλλη πλευρά, η Huyrriet αποκαλύπτει πως ο 28χρονος τρομοκράτης είχε ζητήσει άσυλο από την Τουρκία στο αρμόδιο κέντρο μετανάστευσης στο δήμο της Ζειτινμπουρνού της Κωνσταντινούπολης, την ίδια ημέρα που πραγματοποιήθηκαν οι λήψεις του στην τουρκική πόλη.

Η τουρκική εφημερίδα που επικαλείται ανώνυμες πηγές, αναφέρει πως ο άνδρας έφτασε στο αρμόδιο κέντρο μετανάστευσης μαζί με ακόμα τέσσερις άνδρες και παρέμεινε σε αδήλωτη διεύθυνση για λίγες ημέρες.

Στην ταυτότητα του τρομοκράτη κατέληξαν οι αστυνομικές αρχές από λήψη των δαχτυλικών αποτυπωμάτων της σορού του 28χρονου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συνεργούς του Φαντλί.