Τέσσερις νέες συλλήψεις υπόπτων για το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Προχωρήσαμε σήμερα σε τέσσερις νέες συλλήψεις», είπε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους μετά την ενημέρωσή του από αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας για την πορεία των ερευνών σχετικά με τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους.

Όπως είπε έξι από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Ο τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης δεν είχε στόχο συγκεκριμένα τους Γερμανούς υπηκόους, κάτι που δήλωσε νωρίτερα και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ από την Κωνσταντινούπολη.

Διευκρίνισε ότι είχε μπει στην τουρκική επικράτεια «σαν απλός μετανάστης» και δεν παρακολουθείτο, διότι το όνομά του δεν βρισκόταν σε οποιονδήποτε κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία, όπως ανέφερε νωρίτερα και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά.

Ο Νταβούτογλου διεμήνυσε ακόμη ότι όποιος επιτίθεται στην χώρα του θα βρεθεί αντιμέτωπος με αντίποινα, τη χρονική στιγμή και με τον τρόπο που θεωρεί κατάλληλο η τουρκική κυβέρνηση.