Το αυτοαπoκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, με ανακοίνωση που ανήρτησε σε «συμμαχικό πρακτορείο ειδήσεων», για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αστυνομίας της Τζακάρτας Τίτο Καρνάβιαν δήλωσε ότι «οπωσδήποτε» ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος για τις επιθέσεις αυτές.

«Το Ισλαμικό Κράτος κρύβεται οπωσδήποτε πίσω από την επίθεση αυτή», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τίτο Καρνάβιαν.

Ο Ινδονήσιος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους Μπαχρούν Ναΐμ, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Συρία, «το σχεδίαζε αυτό για κάποιο καιρό. Αυτός κρύβεται πίσω από την επίθεση», πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τζακάρτας.

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος σημείωσε εξάλλου στην ανακοίνωση που ανήρτησε στο συμμαχικό του πρακτορείο ειδήσεων ότι οι μαχητές του διέπραξαν την επίθεση αυτή με «στόχο ξένους πολίτες και τις δυνάμεις ασφαλείας».

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διέπραξαν μια ένοπλη επίθεση σήμερα το πρωί που είχε στόχο ξένους πολίτες και τις δυνάμεις ασφαλείας που είχαν επιφορτιστεί με την προστασία τους στην ινδονησιακή πρωτεύουσα», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Aamaaq στην υπηρεσία του Telegram.

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί το βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και δείχνει έναν από τους βομβιστές να πυροδοτεί τα εκρηκτικά.