Η φωτογραφία με ένα αρσενικό καγκουρό να κρατά το κεφάλι της συντρόφου του καθώς εκείνη ξεψυχά ενώ προσπαθεί να αγγίξει για τελευταία φορά το μικρό τους έχει γίνει viral και ράγισε εκατομμύρια καρδιές στον κόσμο. Όμως η άποψη ενός Αυστραλού επιστήμονα έρχεται να ανατρέψει τη συγκινητική ιστορία που πίστευε ότι απαθανάτισε ο φωτογράφος Evan Switzer.

Τη Δευτέρα ο φωτογράφος έκανε τον καθημερινό του περίπατο στην περιοχή River Heads, μια παραθαλάσσια πόλη νησί Κουίνσκλαντ της Αυστραλίας όταν είδε μια τριμελή οικογένεια καγκουρώ σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή.

Μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mail Australia είπε ότι είδε ένα μεγάλο αρσενικό καγκουρό να κρατά προστατευτικά στην αγκαλιά του την σύντροφό του που ξεψυχούσε. Ο Switzer δήλωσε ότι έχει δει και έχει φωτογραφίσει πολλές φορές καγκουρό, αλλά είναι η πρώτη φορά στη ζωή του που παρατηρεί μια ανάλογη σκηνή

Όμως οι ειδικοί παρατηρώντας τις φωτογραφίες δίνουν μια νέα εκδοχή για το τι ακριβώς συνέβη υποννοώντας ότι το αρσενικό σκότωσε το θηλυκό στην προσπάθεια να αναπαραχθούν.

Πήρε «φωτιά» το Twitter την Πέμπτη αφότου ο αυστραλός ερευνητής χερσαίων σπονδυλωτών δρ. Mark Eldridge ανέφερε ότι το αρσενικό καγκουρώ ήταν σε σεξουαλική διέγερση.

Ένας άλλος ειδικός, ο δρ. Derek Spielman εξήγησε επίσης ότι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα αρσενικά για τα θηλυκά μπορεί να γίνει βίαιος και συχνά να οδηγήσει σε τραυματισμό των θηλυκών ή ακόμα και στο θανάτο τους. Όπως διευκρίνισε, μιλώντας στη Guardian, δεν είναι αυτή η πρόθεσή τους αλλά δυστυχώς μπορεί να είναι το αποτέλεσμα, οπότε το να ερμηνεύει κανείς τις αντιδράσεις του θηλυκού ως βασισμένες στη φροντίδα μπορεί να είναι μια μεγάλη παρεξήγηση.