Χερσαία εμπλοκή των τουρκικών στρατευμάτων σε Συρία και Ιράκ αποκάλυψε ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκία έκανε λόγο για μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με άρματα και ειδικές δυνάμεις, απέφυγε ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό των στρατιωτών και τις θέσεις που χτύπησαν.

Αυτό που αρκέστηκε να πει είναι ότι έχουν σημειωθεί 500 πλήγματα κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία και στο Ιράκ, προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 200 τζιχαντιστών, σε απάντηση για την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές αν αυτό κριθεί απαραίτητο και θα διατηρήσει την «αποφασιστική στάση» που έχει, έως ότου το Ισλαμικό Κράτος εγκαταλείψει τις μεθοριακές της περιοχές, πρόσθεσε ο Νταβούτογλου σε διάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών στην Άγκυρα.

Από την επίθεση αυτοκτονίας την περασμένη Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη έχασαν τη ζωή τους 10 Γερμανοί τουρίστες και ο δράστης.

Όπως άφησε να εννοηθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός, η στρατιωτική δύναμη στη Συρία βρίσκεται σε συνεργασία με τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή και πρόσθεσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. «Κάθε επίθεση που στοχεύει επισκέπτες της Τουρκίας, θα τιμωρείται», τόνισε.