Μεντβέντεφ: Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ενέχει κινδύνους

Μεντβέντεφ: Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ενέχει κινδύνους
Την εκτίμηση ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου δημιουργεί κινδύνους για τον προϋπολογισμό της Ρωσίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος παράλληλα έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να αποφασίσει σε ποιες δαπάνες θα γίνουν σημαντικές περικοπές.

Ο φετινός προϋπολογισμός της Ρωσίας προβλέπει τη μέση τιμή πετρελαίου στα 50 δολάρια το βαρέλι και δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ έχει ήδη ζητήσει η πρόβλεψη για την τιμή του πετρελαίου να αναθεωρηθεί στα 40 δολάρια το βαρέλι.

«Τα νούμερα στον προϋπολογισμό ήδη φαίνονται υπερβολικά», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε κυβερνητική συνάντηση. «Η δραματική κίνηση στις τιμές του πετρελαίου, την οποία βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργεί ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους για την υλοποίηση του προϋπολογισμού».

«Χρειάζεται να προσαρμόσουμε το κομμάτι του προϋπολογισμού για τις δαπάνες, ευθυγραμμίζοντάς το με τα αναμενόμενα έσοδα».

Ο Μεντβέντεφ δεν απέκλεισε περαιτέρω υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, ιδιαίτερα λόγω της αναμενόμενης άρσης των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο