Μπλόκο στην είσοδο προσφύγων στην κοινόχρηση πισίνα του δήμου έβαλε η δημοτική αρχή μιας πόλης κοντά στην Κολωνία, μετά τις καταγγελίες γυναικών ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο Μάρκους Σνάπκα, αντιδήμαρχος του Μπόρνχαϊμ, μιας πόλης 48.000 κατοίκων στη Γερμανία,  30 χιλιόμετρα νότια της Κολωνίας,  που συγκλονίστηκε από την υπόθεση με τις εκατοντάδες καταγγελίες για επιθέσεις σε βάρος γυναικών την Πρωτοχρονιά, είπε σήμερα ότι «υπήρξαν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε αυτήν την πισίνα (...) από ομάδες νεαρών ανδρών και αυτό ανάγκασε ορισμένες γυναίκες να φύγουν» από τις εγκαταστάσεις.

«Αυτό οδήγησε στην απόφαση που έλαβα, ότι δηλαδή οι ενήλικοι άνδρες από τα καταφύγια των αιτούντων άσυλο δεν θα μπορούν να μπαίνουν στο χώρο της πισίνας μέχρι νεωτέρας», δήλωσε στο Reuters, και έκανε λόγο για μια δύσκολη απόφαση προκειμένου να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η καταπάτηση των γερμανικών πολιτισμικών αξιών συνιστά μια «κόκκινη γραμμή» που κανείς δεν πρέπει να την παραβιάζει.

Ο αντιδήμαρχος δεν διευκρίνισε πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό ενώ σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης οι πρόσφυγες οφείλουν να δείχνουν κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά τους ώστε να μπαίνουν σε αθλητικές εγκαταστάσεις με μειωμένο εισιτήριο.

Ο Σνάπκα είπε ακόμα ότι στην πόλη του έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ώστε οι αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται εκεί να πάρουν μαθήματα σχετικά με την ισότητα των φύλων και τον σεβασμό απέναντι στις γυναίκες.