Ένα αρκετά περίεργο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα κατά τη μετάδοση τηλεοπτικού δελτίου καιρού στη Σερβία όταν στην οθόνη εμφανίστηκε το χέρι ενός άνδρα που άρχισε να κραδαίνει κάτι που έμοιαζε με περίστροφο​ μπροστά από την κάμερα.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που μια δημοσιογράφος παρουσίαζε το δελτίο καιρού σε μια υπαίθρια αγορά στην πόλη Νόβι Σαντ στην κεντρική Βοϊβοντίνα.

Ούτε η γυναίκα ούτε ο παρουσιαστής στο στούντιο κατάλαβαν κάτι την ώρα της ζωντανής σύνδεσης, ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο αργότερα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία γνωστοποίησε ότι προσπαθεί να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του άγνωστου άνδρα και να επιβεβαιώσει εάν το όπλο ήταν αληθινό.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Δημοσιογράφων της επαρχίας κατήγγειλε ότι το περιστατικό αυτό είναι αποτέλεσμα της ξενοφοβίας, του εθνικισμού και της έλλειψης ανεκτικότητας σε οποιαδήποτε άσκηση κριτικής στη Σερβία και κατηγόρησε τις αρχές ότι στέλνουν σε καθημερινή βάση «μηνύματα μίσους».

Η επαρχία Βοϊβοντίνα ελέγχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα της Σερβίας, που αντιπολιτεύεται το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα. 

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί μεροληπτική την κάλυψη των γεγονότων της επικαιρότητας από το Radio-Television Vojvodina.