Άγνωστο αριθμό ομήρων κρατούν ένοπλοι  τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα που εξαπέλυσαν επίθεση σε μεγάλο ξενοδοχείο και καζίνο της πρωτεύουσας Ουαγκαντούγκου, στη Μπουρκίνα Φάσο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, η ομηρία στο Splendid Hotel βρισκόταν σε εξέλιξη τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, ενώ οι αρχές δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των δραστών.

Ο αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Reuters, εκτίμησε ότι η επιχείρηση εξουδετέρωσης των δραστών και απελευθέρωσης των ομήρων «θα μπορούσε να κρατήσει ώρες».

Νωρίτερα, έξω από το ξενοδοχείο σημειώθηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί, με το Reuters να κάνει λόγο για ανταλλαγή πυρών μεταξύ της χωροφυλακής και δραστών.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ένοπλοι είναι τουλάχιστον τρεις, ενώ στο στόχαστρό τους βρέθηκε και μία καφετέρια απέναντι από το ξενοδοχείο.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Μαγκρέμπ (AQIM), σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης τζιχαντιστικών δραστηριοτήτων SITE.

Μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το BBC, αναφέρουν ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σε οχήματα έξω από το ξενοδοχείο, ενώ εν συνεχεία άνδρες οι οποίοι φορούσαν μάσκες εισέβαλαν στο Splendid Hotel, όπου συχνά διαμένουν αξιωματούχοι του ΟΗΕ και δυτικών χωρών.