Στον εισαγγελέα βρέθηκε ο καθηγητής που συνόδευε τους μαθητές στις Άλπεις όπου δύο παιδιά και ένας τουρίστας βρήκαν τραγικό θάνατο από χιονοστιβάδα που τους καταπλάκωσε. 

Στον Μισέλ Α., όπως είναι το όνομα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία,  απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία των δύο 16χρονων μαθητών που συνόδευε στην κορυφή «Δύο Άλπεις», η χρήση της οποίας είχε απαγορευτεί εξαιτίας προηγούμενων χιονοστιβάδων που είχαν πλήξει το σημείο.

Ο 47χρονος καθηγητής είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, από την οποία πήρε εξιτήριο μόλις τον περασμένο Νοέμβριο. Ο εκπρόσωπός του δήλωσε μετά την παραπομπή του ανακριτή, ότι ο πελάτης του είναι σοκαρισμένος, αλλά αναγνωρίζει τις ευθύνες τους και δεν τις αρνείται. «Δεν είχε συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο, καθώς πολλοί άλλοι σκιέρ είχαν χρησιμοποιήσει την πίστα τις δύο προηγούμενες ημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία καθηγητής, λάμβανε αγωγή με αντικαταθλιπτικά χάπια από το Νοέμβριο που πήρε εξιτήριο από την ψυχιατρική κλινική, τα οποία χρησιμοποιούνται σε άτομα με διπολική αναταραχή.