Η κυβέρνηση της Βρετανίας καλωσόρισε χθες την έναρξη ισχύος της ιστορικής συμφωνίας που υπέγραψε πέρσι το Ιράν με τις μεγάλες δυνάμεις (Ομάδα 5+1) για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, που άνοιξε ταυτόχρονα τον δρόμο για την άρση των διεθνών κυρώσεων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε πως η πυρηνική συμφωνία επετεύχθη έπειτα από χρόνια υπομονετικής και επίμονης διπλωματίας και δύσκολων τεχνικών εργασιών, που οδήγησαν στον σημαντικό περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

"Η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, στην επίτευξη της οποίας η Βρετανία διαδραμάτισε καίριο ρόλο, κάνει την Μέση Ανατολή και τον υπόλοιπο κόσμο πιο ασφαλή", σημείωσε ο Χάμοντ με ανακοίνωση του.

"Ελπίζω ο επιχειρηματικός κόσμος της Βρετανίας να αδράξει τις ευκαιρίες που του προσφέρονται από την σταδιακή άρση των κυρώσεων ενάντια στο Ιράν. Το μέλλον είναι όσο σημαντικό, όσο το σημείο ορόσημο που κατορθώσαμε να φθάσουμε σήμερα", τόνισε ο βρετανός ΥΠΕΞ.