Στη σύλληψη ενός Βέλγου υπηκόου προχώρησαν οι αρχές στο Μαρόκο με την κατηγορία ότι συνδέεται άμεσα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μαρόκο, που έκανε την ανακοίνωση, ανέφερε πως ο άνδρας αυτός βρέθηκε στη Συρία όπου και πολέμησε αρχικά στο πλευρό του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, του Μετώπου Αλ Νούσρα, πριν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

«Συνδέεται ευθέως με ορισμένους από τους δράστες των επιθέσεων» που σημειώθηκαν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Συνδέεται ευθέως με ορισμένους από τους δράστες των επιθέσεων» που σημειώθηκαν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονή του στη Συρία εκπαιδεύτηκε στον χειρισμό όπλων και σε τακτικές ανταρτοπολέμου και συνδέθηκε στενά με τους διοικητές του ΙΚ, μεταξύ των οποίων και με «τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων» στη γαλλική πρωτεύουσα.