current views are: 8

20 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση06:00

Μακελειό σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν – Τουλάχιστον οκτώ νεκροί (Βίντεο και φωτό)

Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα σε ένα πανεπιστήμιο στην Τσαρσάντα, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δημοσίευση 06:00’

Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα σε ένα πανεπιστήμιο στην Τσαρσάντα, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τον τρόμο και τον θάνατο σκόρπισαν ένοπλοι, που εισέβαλαν σήμερα το πρωί σε πανεπιστήμιο Μπάτσα Χαν της Τσαρσάντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι νεκροί ανέρχονται τουλάχιστον σε οκτώ, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 20. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50, ενώ τέσσερις δράστες έχουν πέσει νεκροί. 

Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Σαΐντ Βαζίρ δήλωσε πως τουλάχιστον τρεις φοιτητές σκοτώθηκαν κατά την επίθεση. Εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης δήλωσε πως μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οκτώ πτώματα. Ο Βαζίρ είπε πως το 70% των φοιτητών έχουν διασωθεί.

Τέσσερις από τους ενόπλους έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός έχει περιορίσει τους μαχητές σε δύο κτίρια μέσα στο πανεπιστήμιο, ανέφερε εκπρόσωπος του στρατού στο Twitter. Η αστυνομία είχε αναφέρει νωρίτερα πως άλλοι επιτιθέμενοι φέρονταν να βρίσκονταν στον δεύτερο και τρίτο όροφο των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης.

“Όλοι οι φοιτητές έχουν εκκενώσει τους ξενωνες, όμως μαχητές εξακολουθούν να κρύβονται σε διάφορα σημεία του πανεπιστημίου και ορισμένοι φοιτητές και μέλη του προσωπικού έχουν εγκλωβιστεί μέσα”, είπε, προσθέτοντας πως δεν είναι σαφές πόσοι είναι οι ένοπλοι.

Οι ένοπλοι εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο και άνοιξαν πυρ εναντίον των φοιτητών και των καθηγητών στις αίθουσες διδασκαλίας και στους ξενώνες, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικά κανάλια. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι ένοπλοι εκμεταλλεύτηκαν την πυκνή ομίχλη, προκειμένου να σκαρφαλώσουν στους τοίχους και να εισέλθουν στο κτίριο. Λίγο αργότερα, όπως δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας, ακούστηκαν δύο εκρήξεις κι ενώ οι πυροβολισμοί βρίσκονταν σε εξέλιξη. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την αιματηρή επίθεση, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για Ταλιμπάν.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν στρατιώτες να εισέρχονται στην πανεπιστημιούπολη καθώς τα ασθενοφόρα ήταν παραταγμένα στη σειρά έξω από την κύρια πύλη, όπου έχουν συγκεντρωθεί και πολλοί γονείς των φοιτητών και των καθηγητών.

Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου, Φαζάλ Ραχίμ, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως στο Μπάτσα Χαν φοιτούν πάνω από 3.000 φοιτητές και πως φιλοξενεί επιπλέον σήμερα 600 επισκέπτες για μια απαγγελία ποίησης.


σχετικα αρθρα