Η Γαλλία και το Μεξικό στηρίζουν την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ για μια δεύτερη θητεία στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν θα διευκρινίσει σύντομα τη θέση της Γαλλίας για το θέμα αυτό. «Το μόνο που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι οι γαλλικές αρχές στηρίζουν και εμπιστεύονται την Κριστίν Λαγκάρντ», πρόσθεσε.

Πηγές του περιβάλλοντός του επιβεβαίωσαν κατόπιν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Βαλς αναφερόταν στη στήριξη της Γαλλίας «για μια δεύτερη θητεία» της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ.

Κυβερνητικές πηγές του Μεξικού εξάλλου είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι η χώρα δεν θα προτείνει τον Αγκουστίν Κάρστενς, τον κεντρικό τραπεζίτη του Μεξικού, για τη θέση και ελπίζει ότι η Λαγκάρντ θα εκλεγεί και πάλι για άλλη μια πενταετία.

«Το Μεξικό αναγνωρίζει τις ηγετικές ικανότητες και το ταλέντο (της Λαγκάρντ) και στηρίζουμε έναν σημαντικό σύμμαχο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Μεξικού», είπε η πηγή αυτή. Ο Μεξικανός υπουργός Οικονομικών Λούις Βιντεγκαράι συναντήθηκε με τη Λαγκάρντ στο Νταβός και της εξέφρασε την υποστήριξή του, πρόσθεσε.