Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα σε όλη τη χώρα αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση της Τυνησίας, υπό το φως των γενικευμένων πια κοινωνικών αναταραχών για την ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση, που σε ορισμένες περιοχές συνοδεύτηκαν με βανδαλισμούς.

«Μετά τις επιθέσεις εναντίον δημόσιων και ιδιωτικών ιδιοκτησιών και εξαιτίας του κινδύνου που η συνέχιση αυτών των πράξεων δημιουργεί για την ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών, αποφασίσθηκε να κηρυχθεί από σήμερα (Παρασκευή) απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια από τις 20:00 έως τις 05:00 (21:0 έως 06:00 ώρα Ελλάδας)» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο «οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη, με εξαιρέσεις τις περιπτώσεις επείγουσας ιατρικής ανάγκης και τα πρόσωπα που εργάζονται τη νύκτα».

Το βράδυ της Πέμπτης αστυνομικά τμήματα δέχθηκαν επίθεση από διαδηλωτές και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών στους διαδηλωτές που εκτόξευσαν πέτρες και μολότοφ εναντίον τους.

Το κύμα διαδηλώσεων ξέσπασε την Κυριακή αφότου ένας νεαρός ο οποίος έχασε την δουλειά του σε δημόσια υπηρεσία σκαρφάλωσε σε πύργο εκπομπής σήματος και έπαθε ηλεκτροπληξία.

Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα είναι περίπου 15% αλλά ανεβαίνει στο 30% στους νέους.

Το νέο αυτό μέτρο έρχεται να προστεθεί στα ήδη αυξημένα μέτρα της αστυνομίας, καθώς η χώρα είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τη βομβιστική επίθεση του Νοεμβρίου που στοίχισε τη ζωή σε 12 μέλη της προεδρικής φρουράς στην καρδιά της Τύνιδας.