Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 6

22 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση18:07

Μέρκελ: Η Τουρκία θα κάνει τα πάντα για να μειώσει τις προσφυγικές ροές

Τη δέσμευσή της ώστε να κάνει τα πάντα για να αναχαιτίσει τις προσφυγικές ροές έδωσε η τουρκική κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Δημοσίευση 18:07’

Τη δέσμευσή της ώστε να κάνει τα πάντα για να αναχαιτίσει τις προσφυγικές ροές έδωσε η τουρκική κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Τη δέσμευσή της ώστε να κάνει τα πάντα για να αναχαιτίσει τις προσφυγικές ροές έδωσε η τουρκική κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ανακοίνωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανία και η Τουρκία υιοθέτησαν κατά τις επαφές μεταξύ των δύο ηγετών ένα κοινό ανακοινωθέν στο οποίο επισημαίνεται ότι «η τουρκική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων» όπως δήλωσε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο πρωθυπουργό στο Βερολίνο.

Από την πλευρά του ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι η χώρα του κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να περιορίσει τις ροές παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη, ωστόσο θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική «των ανοικτών συνόρων» για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από την εμφύλια σύρραξη στη Συρία.

«Οι δύο κυβερνήσεις θεωρούν την παράνομη μετανάστευση στην περιοχή μια απειλή για την σταθερότητα σε περιφερειακό επίπεδο που πρέπει να αντιμετωπιστεί με επείγουσες διαδικασίες» σύμφωνα με το γερμανοτουρκικό κείμενο, όπου σημειώνεται η αναγκαιότητα να «μοιραστεί το βάρος».

Η Τουρκία εξάλλου υποσχέθηκε εκ νέου «να διαφυλάξει τα σύνορά της», ενώ η Μέρκελ «σημείωσε ότι η Άγκυρα έκανε τα πρώτα βήματα για να διασφαλίσει μια ομαλότερη διαδικασία σχετικά με τις μεταναστεύσεις».

Η Γερμανίδα καγκελάριος άλλωστε διαβεβαίωσε εκ νέου ότι θα εκταμιευθούν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθήσει την Τουρκία να στηρίξει τους 2,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφός της. Επανέλαβε επιπλέον την θέση της υπέρ των «νόμιμων ποσοστώσεων (των προσφύγων) με προορισμό την Ευρώπη» από την Τουρκία, μια λύση στην οποία αντιτίθενται πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.


σχετικα αρθρα