Φωτιά σε τρένο της Eurostar - Ταλαιπωρία για 700 επιβάτες

Φωτιά σε τρένο της Eurostar - Ταλαιπωρία για 700 επιβάτες

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους περίπου 700 επιβάτες ενός Eurostar, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Παρίσι, όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε μια μηχανή του τρένου. Οι επιβάτες αναγκάστηκαν μάλιστα να μείνουν εγκλωβισμένοι για 8 ώρες.

Η αμαξοστοιχία βρισκόταν σταματημένη χθες γύρω στις 21:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος) νότια του Αράς, στη Γαλλία, "έπειτα από ηλεκτρικό πρόβλημα σε μια μηχανή το οποίο προκάλεσε μια πυρκαγιά", σύμφωνα με την υπηρεσία επικοινωνίας του Eurostar.

Η πυροσβεστική επενέβη και έσβησε την πυρκαγιά. "Δεν υπήρξαν τραυματισμοί", διευκρίνισαν τα μέλη σωστικών συνεργείων.

Το ηλεκτρικό πρόβλημα προκάλεσε τη διακοπή της παροχής ρεύματος, βυθίζοντας το τρένο και τους επιβάτες του στο σκοτάδι, διευκρίνισε η υπηρεσία επικοινωνίας του Eurostar, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες επιβατών στο Twitter.

Δύο μηχανές ντίζελ έσυραν στη συνέχεια το τραίνο ως τον σταθμό του Αράς όπου οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε άλλο Eurostar, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι επιβάτες, οι οποίοι προβλεπόταν αρχικά να φτάσουν στο Παρίσι στις 20:47 (21:47 ώρα Ελλάδος) έφτασαν τελικά στη γαλλική πρωτεύουσα στις 04:30 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδος).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο