Η Γερμανία δεν προβλέπει να αποζημιώσει τους παραγωγούς ευρωπαϊκών λαχανικών, κυρίως τους Ισπανούς, που επλήγησαν από την επιδημία του βακτηρίου E.coli για την οποία αρχικά είχαν κατηγορηθεί τα ισπανικά αγγούρια, όπως δήλωσε σήμερα ο γερμανός πρέσβης στο Παρίσι. "Δείτε την έκταση της καταστροφής. Μου φαίνεται ότι είναι πολύ πιο σοβαρή από τις απώλειες κάποιων παραγωγών, όχι αποκλειστικά στη χώρα σας, αλλά και στη χώρα μου", δήλωσε ο διπλωμάτης Ράινχαρντ Σέφερς στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

"Δε μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξουν αποζημιώσεις, διότι η καταστροφή είναι εδώ. Επρεπε να προειδοποιήσουμε τους πολίτες μας. Τη στιγμή που το κάναμε είχαμε βρει κάτι σε μερικά ισπανικά αγγούρια. Οταν έχεις μία πληροφορία πρέπει να προειδοποιείς το κοινό", πρόσθεσε.

Πλέον τα ισπανικά αγγούρια δεν κατηγορούνται για το ξέσπασμα της επιδημίας E.coli, που έχει προκαλέσει το θάνατο 19 ανθρώπων στην Ευρώπη, από τους οποίους οι 18 στη Γερμανία.

Πάντως οι πληροφορίες ότι το επικίνδυνο βακτήριο E.coli βρισκόταν στα ισπανικά αγγούρια προκάλεσε σημαντικές οικονομικές απώλειες για τους παραγωγούς λαχανικών σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στην Ισπανία.

Ακόμη η προέλευση του βακτηρίου παραμένει άγνωστη, όμως οι παραγωγοί ελπίζουν να λάβουν αποζημιώσεις.