Η σχολιασμένη έκδοση του «Mein Kampf» ("Ο Αγών μου") του Αδόλφου Χίτλερ στη Γερμανία, που διατίθεται για πρώτη φορά από το 1945,  έχει τεράστια ζήτηση με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται και τρίτη έκδοση.

Όπως αναφέρει η DW, έχουν ήδη εξαντληθεί τα πρώτα 4.000 αντίτυπα και πλέον προχωρά η έκδοση ακόμα 15.000 αντιτύπων.

Το βιβλίο, κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες και πωλείται έναντι 59 ευρώ.

Σύμφωνα με τον C. Hartmann από το Γερμανικό Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας, που επιμελήθηκε την έκδοση,  το ενδιαφέρον αποδίδεται τόσο στο ότι πρόκειται για το τελευταίο απομεινάρι του Τρίτου Ράιχ όσο και στο γεγονός  ότι το βιβλίο το γνωρίζουν πολλές γερμανικές οικογένειες».

Πρόκειται για μια έκδοση 1.948 σελίδων, που περιλαμβάνει 3.500 επεξηγηματικές σημειώσεις, και σύμφωνα με το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας (IFZ) του Μονάχου που το επιμελήθηκε, έχει στόχο να αποτελέσει «μια απάντηση στο βιβλίο του Χίτλερ».

Το ιδρυτικό κείμενο του ναζισμού και του σχεδίου για την εξολόθρευση των εβραίων πρέπει να γίνει αντιληπτό ως «το πνευματικό κέντρο μιας φονικής ιδεολογίας», η οποία «κατέληξε στη μεγαλύτερη καταστροφή», τόνισε ο ιστορικός Κρίστιαν Χάρτμαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποτελέσει «μια απάντηση στο βιβλίο του Χίτλερ».