Στο πένθος βυθίστηκε ο κόσμος της γαστρονομίας από την είδηση θανάτου του Μπενουά Βιολιέ ενός από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο.

Ο 44χρονος άνδρας αυτοκτόνησε στο σπίτι του με όπλο ανακοίνωσε η αστυνομία η οποία δεν προέβη σε περαιτέρω δηλώσεις σε ένδειξη σεβασμού προς την οικογένεια.

Ο γαλλο- ελβετός σεφ διηύθυνε το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier στην Eλβετία, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, ενώ τον Δεκέμβριο βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας (La Liste) των 1.000 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο.

Το εστιατόριο , που βρίσκεται κοντά στη Λωζάννη, ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin. 

"Ο Μπενουά Βιολιέ είχε πει σε πολλές πρόσφατες συνεντέυξεις του ότι είχε χάσει τους δύο πάτερες του το 2015, τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά", σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Temps.

"Ο πλανήτης είναι ορφανός από αυτόν τον διακεκριμένο σεφ, τον Μπενουά Βιολιέ", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γάλλος σεφ Mαρκ Βερά.