Κλιμακώνεται η ''κόντρα'' Ρωσίας - Τουρκίας, μετά τις καταγγελίες της Άγκυρας ότι αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας παραβίασε τον εναέριο χώρο της, με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να επισημαίνει ότι αυτές δεν τεκμηριώνονται από πραγματικά στοιχεία και συνιστούν μια προμελετημένη πρόκληση.

«Η υστερία στην οποία επιδόθηκε η τουρκική πλευρά, την οποία εμείς ορίζουμε ως 'ατεκμηρίωτη προπαγάνδα', μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με μια προμελετημένη πρόκληση» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν επιπλέον στην κατοχή τους ένα βίντεο που τους παρέδωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Συρίας και μια οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης, που δείχνει «συστοιχίες του πυροβολικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμενων να σφυροκοπούν ένα συριακό χωριό στα σύνορα με την Τουρκία» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον τονίζεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναμένει άμεσα μια εξήγηση από το ΝΑΤΟ, το Πεντάγωνο και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σχετικά με το περιστατικό του βομβαρδισμού.