current views are: 5

2 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση17:40

Έκκληση για λιγότερους πρόσφυγες στη Γερμανία απευθύνει ο Γκάμπριελ

Τη μείωση του αριθμού των μεταναστών που φτάνουν στη χώρα ζητά ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Δημοσίευση 17:40’

Τη μείωση του αριθμού των μεταναστών που φτάνουν στη χώρα ζητά ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στη Γερμανία πρέπει να μειωθεί», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι τον φετινό Ιανουάριο οι εγγραφές μεταναστών τριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Σε επιστολή του που απευθύνεται στα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ο κ. Γκάμπριελ τονίζει ότι η προσφυγική κρίση αποτελεί ένα «τεστ αντοχής» και προσθέτει:

Η κυβέρνηση του Βερολίνου αλλά και τα κρατίδια και οι κοινότητες αρχίζουν να αισθάνονται πώς εντείνονται οι πολιτικές πιέσεις και πώς οι ακροδεξιοί λαϊκιστές παίζουν με τους φόβους των ανθρώπων.

«Για αυτόν τον λόγο η Ευρώπη θα πρέπει να πετύχει, κατά το πρώτο μισό του έτους, να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στη Γερμανία κάθε χρόνο», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης. 


σχετικα αρθρα