Ρόλο ρυθμιστή θα είχε το κίνημα Podemos στην Ισπανία, που παραμένει χωρίς κυβέρνηση ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές,  αν γίνονταν τώρα εκλογές καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς θα ερχόταν δεύτερο.

Έτσι, θα εκτόπιζε από την δεύτερη θέση το Σοσιαλιστικό Κόμμα, στον ηγέτη του οποίου έχει ανατεθεί η διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, μετά την αποτυχία του Μαριάνο Ραχόι να συγκροτήσει κυβέρνηση.

Στην πρώτη θέση ωστόσο παραμένει το Λαϊκό Κόμμα υπό τον Ραχόι με 28,8% των ψήφων, σε σύγκριση με το 28,72% που έλαβε στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, ενώ οι Σοσιαλιστές, θα έπεφταν στην τρίτη θέση καθώς θα λάμβαναν 20,5% των ψήφων, σε σύγκριση με το 22,02% που έλαβαν στις εκλογές.

Στον αντίποδα το Podemos θα αύξανε τα κέρδη του στο 21,9% από το 20,65% που πήρε το Δεκέμβριο ενώ οι φιλελεύθεροι Ciudadanos (Πολίτες) θα έρχονταν και πάλι στην τέταρτη θέση με 13,3% έναντι του 13,93% που έλαβαν το Δεκέμβριο.

Η δημοσκόπηση του CIS στηρίχθηκε στις απαντήσεις που έδωσαν 2.496 άνθρωποι που ρωτήθηκαν μεταξύ των 2-11 Ιανουαρίου, προτού ο Ραχόι εγκαταλείψει τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης και η σκυτάλη περάσει στον ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ.