Σοκ προκαλεί το νέο βίντεο προπαγάνδας της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στο οποίο ένα μικρό παιδί, που μιλά αγγλικά, αποκεφαλίζει έναν όμηρο.

Με το μαχαίρι του να δείχνει το φακό της κάμερας, το παιδί εξαπολύει απειλές προς τις ΗΠΑ κατηγορώντας τη χώρα πως εξοπλίζει ένοπλες ομάδες για να πολεμούν την ISIS στη Συρία.

«Αμερική, αυτοί είναι οι στρατιώτες που όπλισες και στους οποίους ξόδεψες λεφτά για να πολεμήσουν τη Σαρία του Ισλάμ. Θα τους εξολοθρεύσουμε όπως εξολοθρεύσαμε (δεν ακούγεται τι λέει) του Ιράκ. Δεν μπορείς να γλιτώσεις», προσθέτει στο βίντεο που πιστεύεται πως τραβήχτηκε στο Χαλέπι της Συρίας.

Το αγόρι λέει στη συνέχεια πως η ISIS θα συναντήσει τους εχθρούς του «στους λόφους του Dabiq», μικρή συριακή πόλη όπου κάποιοι μουσουλμάνοι πιστεύουν πως θα διεξαχθεί η τελική μάχη με τη Δύση.

Πιστεύεται πως το αγόρι είναι ο γιος του μαχητή της ISIS Abu Darda που σκοτώθηκε σε αμερικανική επίθεση στο Χαλέπι.

Ο ντυμένος με την κλασική πορτοκαλί στολή όμηρος πιστεύεται πως είναι μαχητής του Levant Front, μιας οργάνωσης που μάχεται τους φανατικούς του Ισλαμικού Κράτους.

Πριν τον δέσουν και τον οδηγήσουν στο δάσος όπου εκτελέστηκε, εξαναγκάστηκε να δώσει μια συνέντευξη στα αραβικά.

Στο 17 λεπτών βίντεο, το αγόρι οδηγεί τον άνδρα μέσα από τα δέντρα και τον αναγκάζει να γονατίσει στο έδαφος.

Μετά εξαπολύει τις απειλές προς τις ΗΠΑ και στο τέλος τραβά το κεφάλι του ομήρου προς το μέρους του και τον αποκεφαλίζει.

Πρόκειται για το τελευταίο σκληρό βίντεο προπαγάνδας από την οργάνωση. Τον περασμένο μήνα ένα τετράχρονο αγόρι από τη Βρετανία εμφανίστηκε σε βίντεο με την στρατιωτική εμφάνιση της ISIS και ακούγεται να λέει ότι: «Θα σκοτώσουμε τους άπιστους».

Πηγή: Daily Mail