Μια δελεαστική διαφημιστική εκστρατεία επινόησε ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τα μέλη του κόμματός του, που ετοιμάζονται φέτος να ανανεώσουν την εγγραφή τους στο κεντροδεξιό κόμμα Forza Italia.
 
Ο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να κάνει έκπτωση της τάξης του 50% σε ό,τι αφορά το κόστος ανανέωσης της εγγραφής στο κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν είκοσι δυο χρόνια.
 
Σε κάθε νέα κάρτα μέλους του κόμματος, για το 2016, κάτω από την φωτογραφία του «πρώην Καβαλιέρε», είναι γραμμένη η φράση «η υπεράσπιση της ελευθερίας είναι η υψηλότερη των αποστολών, εκείνη που πρέπει να γεννά τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό».
 
Σύμφωνα με τους σχολιαστές, με τον τρόπο αυτό ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό των μελών του κόμματός του και να μειώσει τη διαφορά από το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα». 
 
Το κόστος, πάντως, δεν είναι ιδιαίτερα απαγορευτικό: η ετήσια εγγραφή στην Forza Italia, χωρίς την μέχρι τώρα έκπτωση, κοστίζει 30 ευρώ. Το ποσό μειώνεται στα 15 ευρώ για τους νέους μέχρι 28 ετών, ενώ για τους πολίτες άνω των εξήντα πέντε ετών, η σχετική δαπάνη δεν ξεπερνά τα 25 ευρώ.