Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα ακόμη τραυματίστηκαν από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας εναντίον νεαρών Παλαιστινίων από τη Συρία που προσπαθούσαν να κόψουν τα σύρματα στα σύνορα με το Ισραήλ και να εισέλθουν στα υψίπεδα του Γκολάν, όπως ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας. Εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι διαδήλωναν για την 44η επέτειο της "Νάκσα" της ήττας των αραβικών δυνάμεων από το Ισραήλ στον Πόλεμο των Έξι Ημερών, προσπάθησαν να περάσουν με τη βία στα υψίπεδα του Γκολάν όπου βρίσκεται η γραμμή εκκεχειρίας μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ανταποκριτές του Ρόιτερς και του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι είδαν τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους να απομακρύνονται από τους διαδηλωτές με φορεία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν, ενώ σύμφωνα με φωτογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, οι Παλαιστίνιοι προσπαθούσαν να κόψουν τα πρώτα σύρματα κοντά στην πόλη Μαζντάλ Σαμς.

Δεκατρείς άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στις 15 Μαΐου όταν τα ισραηλινά στρατεύματα προσπάθησαν να εμποδίσουν χιλιάδες Παλαιστίνιους να περάσουν τα σύνορα με τη Συρία, τον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας.