Ο στρατός της Υεμένης κατηγορεί την αλ Κάιντα ότι ευθύνεται για την επίθεση με οδίβες εναντίον του προεδρικού μεγάρου στη Σανάα την Παρασκευή από την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο. Διπλωμάτες και αναλυτές έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση του Σάλεχ ότι υπερβάλλει όσον αφορά τον κίνδυνο που αποτελεί η αλ Κάιντα για την Υεμένη με στόχο να κερδίσει τη διεθνή υποστήριξη στη μάχη της εναντίον της οργάνωσης.

"Ο πρόεδρος Αλι Αμπντάλα Σάλεχ έφτασε χθες το βράδυ στη Σαουδική Αραβία για να ολοκληρώσει τις ιατρικές εξετάσεις έπειτα από την εγκληματική και δειλή επίθεση μελών της αλ Κάιντα και των εγκληματικών στοιχείων που κρύβονται πίσω της", αναφέρει η διαδικτυακή στρατιωτική εφημερίδα της Υεμένης 26sep.net.

Μέχρι τώρα ο Σάλεχ κατηγορούσε τα μέλη της ισχυρής φυλής Χάσιντ, η οποία έχει συνταχθεί με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, για την επίθεση, ενώ μέλη του κύκλου του προέδρου πιστεύουν ότι την επίθεση εξαπέλυσε ο στρατηγός Αλι Μόχσεν που έχει επίσης συνταχθεί με τους αντικυβερνητικούς.