Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι δραματικές στιγμές της διάσωσης ενός μωρού μόλις 10 ημερών στην Ταϊβάν.

Το βρέφος ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια του 17οροφου κτιρίου, το οποίο κατέρρευσε έπειτα από τον σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που σημειώθηκε στην πόλη Ταινάν.

Ωστόσο, δεν ήταν το μοναδικό μωρό που διασώθηκε, αφού οι ομάδες διάσωσης κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από συντρίμμια κτιρίων περισσότερους από 220 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 35, με πάνω από 100 άτομα να αγνοούνται ακόμα.

Ο σεισμός έπληξε τη χώρα στις 04.00 τοπικής ώρας το Σάββατο (Παρασκευή, 22.00 ώρα Ελλάδας). Σχεδόν όλοι οι νεκροί βρίσκονταν στο 17όροφο κτίριο που κατέρρευσε, ενώ 117 έχουν καταγραφεί ως αγνοούμενοι.

Ο Γουάνγκ Τινγκ-γιού, πολιτικός αντιπρόσωπος της περιοχής, είπε σε δημοσιογράφους πως η γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή, η Τσάο Γουέι-λινγκ, βρέθηκε κάτω από το πτώμα του άντρα της. Ο γιός τους, 2 ετών, βρέθηκε νεκρός δίπλα τους.

'Αλλος ένας, ο Λι Τσούνγκ-τιαν, βρέθηκε με πλήρεις τις αισθήσεις του και μιλάει στα συνεργεία διάσωσης, είπε ο αντιπρόσωπος.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια του κτιρίου καθώς μέλη οικογενειών στέκονται σοκαρισμένοι περιμένοντας κάποια είδηση για τους δικούς τους. Ο Λιν Τόνγκ-μενγκ είπε ότι περίμενε μήπως μάθει κάτι για τους ανηψιούς του, 11 και 12 χρονών, που βρίσκονται ανάμεσα στους αγνοούμενους. "Πηγαινοερχόμουν όλη μέρα χθες και σήμερα είμαι πάλι εδώ", είπε.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν είπε σε δήλωσή της ότι 33 από τους 35 νεκρούς προέρχονταν από το ίδιο το κτίριο.

Ο πρόεδρος της χώρας Μα Γινγκ-Τζέου καθώς και ο νικητής των προεδρικών εκλογών Τσάι Ίνγκ-γουέν, θα επισκεφθούν την περιοχή σήμερα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, είπε χθες το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Σινχουά, και επανέλαβε την προσφορά του Πεκίνου για βοήθεια.