Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χώρα στην Ινδία, καθώς άνδρας σκοτώθηκε από… μετεωρίτη, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. Το περίεργο περιστατικό εξετάζουν επιστήμονες.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Τάμιλ Νάντου την Κυριακή, «ο μετεωρίτης έπεσε στο κτίριο ενός ιδιωτικού σχολείου (...) σκοτώνοντας έναν οδηγό λεωφορείου» που βρισκόταν εκεί.

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση του μετεωρίτη. Ένας μεγάλος κρατήρας σχηματίστηκε στο σημείο ενώ έσπασαν και τα τζάμια ενός γειτονικού κτιρίου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες μιας γαλαζωπής πέτρας, την οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν «μετεωρίτη». Ωστόσο οι επιστήμονες πρόβαλαν και άλλες εξηγήσεις για την προέλευση του αντικειμένου αυτού. Η «πέτρα» ζυγίζει 11 γραμμάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India.

Ο Σ. Π. Ρατζαγκούρου, καθηγητής στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής της Μπανγκαλόρ, είπε ότι η πέτρα μπορεί όντως να είναι το υπόλειμμα ενός μετεωρίτη αλλά θα χρειαστεί να γίνουν συμπληρωματικά τεστ για να επιβεβαιωθεί η υπόθεση αυτή. Όπως είπε, το αντικείμενο που έπεσε στο σχολείο ενδέχεται να ήταν συντρίμμι από κάποιον πύραυλο ή διαστημικό σκάφος.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι επρόκειτο όντως για μετεωρίτη, τότε θα είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που σκοτώνεται ένας άνθρωπος με τον τρόπο αυτό.