Να επαναφέρει βασανιστήρια όπως ο εικονικός πνιγμός αλλά και κάποια χειρότερα σε ανακρίσεις υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» δεσμεύτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «This Week», ενόψει της προκριματικής εκλογικής διαδικασίας στο Νιού Χαμσάιρ που ξεκίνησε σήμερα, δήλωσε ότι  «θα ήταν αποτελεσματικό».

Σε ερώτηση για το αν θα κερδίσουμε με το να γίνουμε σαν αυτούς (σ.σ. τους τρομοκράτες της ISIS) ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών απάντησε: «Ναι, λυπάμαι. Πρέπει να το κάνεις με αυτόν τον τρόπο. Και δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνούν όλοι μαζί μου. Υποθέτω πολλοί άνθρωποι δεν συμφωνούν. Ζούμε σε μια εποχή που είναι πιο κακή από ποτέ. Ξέρετε νεαρός σπούδασα την περίοδο του Μεσαίωνα. Αυτό έκαναν, έκοβαν κεφάλια. Αυτό πρέπει…»

«Δηλαδή θα κόψουμε κεφάλια…» αποκρίθηκε με απορία ο δημοσιογράφος για να απαντήσει ο Τραμπ ότι : «Θα κάνουμε πράγματα πέραν του εικονικού πνιγμού ίσως, αν χρειαστεί».

Ο μεγιστάνας όχι μόνο τάσσεται υπέρ της επαναφοράς της μεθόδου του εικονικού πνιγμού αλλά φαίνεται ότι επιθυμεί πολύ πιο σκληρές μεθόδους ανάκρισης.  «Θα επανέφερα τον εικονικό πνιγμό και θα επανέφερα ένα σωρό χειρότερο πράγματα από αυτόν», είπε.

Πηγή: Washington Post