Στρατιώτες και αστυνομικούς πρόκειται να στείλει η Αυστρία στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς, ώστε όπως είπε να ανακοπεί η προσφυγική ροή.

Ο Κουρτς, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσιτς, σημείωσε πως περιορισμός που έθεσε η αυστριακή κυβέρνηση για τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους θα δεχθεί το 2016 στη χώρα, που δεν θα είναι μεγαλύτερος από 37.500 πρόσφυγες, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στα δυτικά Βαλκάνια και απαιτείται η αρωγή όλων των χωρών για να ανακοπεί η εισροή προσφύγων.

Ο αυστριακός ΥΠΕΞ υπογράμμισε, ότι ο στόχος είναι να ανακοπεί η ροή των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και για αυτό το λόγο τόνισε χρειάζεται να υπάρξει συνεννόηση και συντονισμένες προσπάθειες με τα Σκόπια και το Βελιγράδι.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι εάν η Αυστρία ή κάποια χώρα στην αποκαλούμενη βαλκανική οδό κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες το ίδιο θα πράξει και η Σερβία.