current views are: 5

10 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση11:42

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον αρχηγό του στρατού της Βόρειας Κορέας

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας η Βόρεια Κορέας εκτέλεσε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού  Ρι Γιόνγκ Γκιλ. 

Δημοσίευση 11:42’

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας η Βόρεια Κορέας εκτέλεσε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού  Ρι Γιόνγκ Γκιλ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας εκτελέστηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Ρι Γιόνγκ Γκιλ.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, θα πρόκειται για την τελευταία μίας σειράς εκτελέσεων, εκκαθαρίσεων και εξαφανίσεων που πλήττει τα ηγετικά κλιμάκια της Πιονγκγιάνγκ μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Ακόμη, πηγή με γνώση των βορειοκορεατικών πραγμάτων, που δεν κατονομάσθηκε, δήλωσε επίσης στο Reuters ότι ο Ρι εκτελέσθηκε διότι κατηγορήθηκε για διαφθορά και συνωμοτική δράση, διευκρινίζουν το Yonhap και άλλα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Η στρατιωτική ηγεσία της Βόρειας Κορέας συνεχίζει να  βρίσκεται σε διαρκή ανασχηματισμό από το 2011, όταν ο Κιμ Γιονγκ-Ουν διαδέχθηκε τον πατέρα του. Από τότε έχει αλλάξει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων πολλές φορές.

Επίσης να σημειώσουμε ότι το περασμένο Μάιο, ο υπουργός Άμυνας εκτελέσθηκε σε πεδίο βολής με αντιαεροπορικά πυρά, ως κατάσκοπος της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με αναφορά προς τα μέλη του κοινοβουλίου.

Όμως, άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Πιονγκγιάνγκ αποσύρονται από τη δημόσια σκηνή για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τροφοδοτώντας τις φήμες ότι έχουν πέσει σε δυσμένεια ή είναι θύματα εκκαθαρίσεων, μέχρι να ξαναεμφανισθούν.

Η πληροφορία για την εκτέλεση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του βορειοκορεατικού στρατού έρχεται σε μία στιγμή υψηλής έντασης έπειτα από την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς το περασμένο Σάββατο και την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της 6ης Ιανουαρίου.


σχετικα αρθρα