Κούρδοι μαχητές με την ουσιαστική υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας κατέλαβαν στη διάρκεια της νύχτας ένα πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι Σύροι αντάρτες. Το αεροδρόμιο αυτό, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Οι Κούρδοι μαχητές προελαύνουν καθώς ο συριακός στρατός διευρύνει ταχύτατα τον έλεγχό του στην περιοχή, επισημαίνουν παρατηρητές, αλλά και αντάρτες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τις αναφορές που είχαν δημοσιοποιηθεί νωρίτερα για το αεροδρόμιο Μέναγ, πεδίο σφοδρών μαχών μεταξύ των Κούρδων μαχητών και ανταρτών, επισημαίνοντας ότι η ρωσική αεροπορία πραγματοποίσε τουλάχιστον 30 επιδρομές κατά των ανταρτών, οι οποίοι είχαν οχυρωθεί μέσα στο αεροδρόμιο.

Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) προωθούνται στις περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο Σύρων ανταρτών στο πλαίσιο μεγάλης επίθεσης στο συριακό έδαφος που άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα στα βόρεια του Χαλεπίου. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο αντιμεικενικός σκοπός της επίθεσης αυτής, είναι η κατάληψη κεντρικής συνοριακής διάβασης, στα σύνορα με την Τουρκία.