Έξι μαθητές σκοτώθηκαν, όταν μικρό σχολικό και φορτηγό συγκρούστηκαν μετωπικά σήμερα το πρωί στην περιοχή Ροσφόρ της δυτικής Γαλλίας.

Δύο μαθητές και ο οδηγός του σχολικού τραυματίστηκαν ελαφρά και άλλοι οκτώ έφηβοι βγήκαν σώοι από το σχολικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σχολικό μετέφερε «17 ή 18 άτομα», ενώ η σύγκρουση σημειώθηκε στις 07.15 τοπική ώρα (08.15 ώρα Ελλάδας).

Το τροχαίο προκλήθηκε γιατί η καρότσα του φορτηγού φέρεται να είχε απασφαλιστεί ή ήταν ανοικτή, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το σχολικό στο ύψος των παραθύρων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

Το φορτηγό «άδειασε το φορτίο του, η καρότσα άνοιξε κατά τη διέλευση του σχολικού», το οποίο καταστράφηκε στην αριστερή πλευρά, στο σημείο όπου είναι τα παράθυρα. Ο καιρός ήταν βροχερός την ώρα του δυστυχήματος, αλλά η βροχή δεν ήταν η αιτία του τροχαίου, εξήγησε ο δήμαρχος του Ροσφόρ Ερβέ Μπλανσέ.

«Η καρότσα είχε ανοίξει σχεδόν σε γωνία 90 μοιρών όταν το φορτηγό διασταυρώθηκε με το λευκό σχολικό και τελικά το κομμάτιασε κατά μήκος όλης της αριστερής του πλευράς ακριβώς κάτω από τα παράθυρα», τα περισσότερα από τα οποία έγιναν θρύψαλα. διευκρίνισε ο αστυνομικός Ζερόμ Σερβόλ.

«Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες της τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εκφράζοντας οδύνη και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Θλίψη και συλλυπητήρια εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. Η υπουργός Οικολογίας και Μεταφορών Σεγκολέν Ρουαγιάλ και η υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ μεταβαίνουν στο Ροσφόρ.