Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία που έδωσε σε επιχειρηματικό φόρουμ στην Άγκυρα.

«Η Τουρκία θα είναι υπομονετική μέχρις ενός σημείου σχετικά με την κρίση στη Συρία και στη συνέχεια θα αναγκαστεί να αναλάβει δράση», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τα Ηνωμένα Έθνη να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν αυτό που χαρακτήρισε "εθνοκάθαρση" στη χώρα.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη για ανειλικρίνεια όταν καλούν την Τουρκία να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους σύρους πρόσφυγες αντί να αναλάβουν δράση να αποτρέψουν την αιματοχυσία στη γειτονική της χώρα.

«Υπάρχει πιθανότητα το νέο κύμα προσφύγων να φθάσει τους 600.000 αν οι αεροπορικές επιδρομές συνεχιστούν, Ετοιμαζόμαστε για αυτό», ανέφερε στην ομιλία του.

«Θα δείξουμε υπομονή μέχρις ενός σημείου και στη συνέχεια θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία μας δεν περιμένουν άσκοπα εκεί», είπε, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει πληροφορίες ότι υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις στη Συρία πραγματοποιούν «ανελέητες σφαγές».

Ο Ερντογάν είπε πως η συριακή κρίση δεν θα επιλυθεί χωρίς τη δημιουργία ασφαλών ζωνών και πως θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι ώστε να παραμείνουν οι Σύροι στη χώρα τους.