Τον πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλο δέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου στην οικία του στην Αβάνα ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στη διατήρηση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Φιδέλ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον άγιο πατριάρχη Κύριλλο για τη σημαντική συμβολή του στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ του ρωσικού και του κουβανικού λαού καθώς και για την προώθηση των αξιών που τους ενώνουν", ανέφερε η εφημερίδα Juventud Rebelde σε σύντομο άρθρο της που συνοδευόταν από έξι φωτογραφίες του Κάστρο με τον πατριάρχη.

Ο Φιδέλ Κάστρο δέχτηκε τον πατριάρχη στο σπίτι του και "αντάλλαξαν απόψεις για θέματα όπως η φτώχεια, η καταπολέμηση των διακρίσεων, η διατήρηση της ειρήνης και η επιβίωση της ανθρωπότητας", συνεχίζει η εφημερίδα.

Στις φωτογραφίες ο πατριάρχης Κύριλλος, με μαύρο ράσο, συνομιλεί με Κάστρο που είναι ντυμένος με μια φόρμα και συνοδεύεται από τη σύντροφό του, την Ντάλια Σότο δελ Βάγιε και δύο διερμηνείς.