current views are: 7

15 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση10:02

Συρία: Βομβαρδισμός του νοσοκομείου των «Γιατρών χωρίς σύνορα» – 7 νεκροί (Βίντεο και φωτό)

Τραγωδία στη βόρεια Συρία, όταν αεροσκάφος -κατά πάσα πιθανότητα – της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας βομβάρδισε νοσοκομείο της οργάνωσης ”Γιατροί χωρίς σύνορα”.

Δημοσίευση 10:02’

Τραγωδία στη βόρεια Συρία, όταν αεροσκάφος -κατά πάσα πιθανότητα – της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας βομβάρδισε νοσοκομείο της οργάνωσης ”Γιατροί χωρίς σύνορα”.

Τραγωδία στη βόρεια Συρία, όταν αεροσκάφος -κατά πάσα πιθανότητα – της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας βομβάρδισε νοσοκομείο της οργάνωσης ”Γιατροί χωρίς σύνορα”.
 
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, επτά άτομα, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών, όπως όλα δείχνουν, της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, κατά νοσοκομείου της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου στο Παρίσι επιβεβαίωσε ότι “νοσοκομείο υπό τη διαχείριση των Γιατρών χωρίς Σύνορα έγινε στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού” στην περιοχή Μααρέτ αλ-Νουμάν, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων βόρεια της Δαμασκού.

“Πρόκειται για σκόπιμη επίθεση εναντίον εγκατάστασης παροχής ιατρικής φροντίδας. Η καταστροφή αυτού του νοσοκομείου στερεί την ιατρική περίθαλψη από 40.000 ανθρώπους σε αυτήν την πολεμική ζώνη”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μασιμιλιάνο Ρεμπαουντένγκο, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

“Υπάρχουν τουλάχιστον επτά νεκροί ανάμεσα στο προσωπικό και τους ασθενείς και τουλάχιστον οκτώ μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που έχουν εξαφανισθεί και δεν ξέρουμε αν είναι ζωντανοί”, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Μεγκό Τερζιάν.

Σύμφωνα με την οργάνωση, το νοσοκομείο επλήγη από τέσσερις πυραύλους κατά τη διάρκεια δύο αεροπορικών επιδρομών με απόσταση λίγων λεπτών, ενώ σημειώνεται ότι είχε 54μελές προσωπικό και 30 κρεβάτια και η χρηματοδότηση προερχόταν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, όπως και το ιατρικό προσωπικό και ο εξοπλισμός.

Από την πλευρά του, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα πως ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος έπεσε σε ένα σχολείο και ένα νοσοκομείο στην πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας, σκοτώνοντας πολλούς αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Σε δηλώσεις του στη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Ουκρανία, ο Νταβούτογλου είπε πως η Ρωσία και οι κουρδικές πολιτοφυλακές YPG έχουν κλείσει τον ανθρωπιστικό διάδρομο βόρεια της συριακής πόλης Χαλέπι και πως σκοπός της Μόσχας είναι να αφήσει τη διεθνή κοινότητα μόνο με δύο επιλογές: είτε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ είτε το Ισλαμικό Κράτος.

“Αν η Ρωσία εξακολουθήσει να συμπεριφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση αναγκάζοντας τον άμαχο πληθυσμό να φύγει, θα αντιταχθούμε με εξαιρετικά αποφασιστικά αντίποινα”, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με την ουκρανική απόδοση των δηλώσεών του.

“Η Ρωσία και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία είναι ύποπτες για πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Και αυτό το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου”, συνέχισε.

“Ο αληθινός σκοπός της Ρωσίας (στη Συρία) είναι να σκοτώσει τον μεγαλύτερο αριθμό αμάχων, να υποστηρίξει το συριακό καθεστώς και να συνεχίσει τον πόλεμο”, είπε ακόμη ο Νταβούτογλου.

Δείτε το βίντεο:

 

 


σχετικα αρθρα