Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα ήρθαν τεχνικοί του αεροδρομίου της Χαράρε όταν εντόπισαν ένα πτώμα σε καμπίνα αεροσκάφους η οποία ήταν γεμάτη χαρτονομίσματα!

Όπως προέκυψε από τα μέχρι στιγμής στοιχεία το αεροπλάνο ήταν μισθωμένο από την Κεντρική τράπεζα της Νότιας Αφρικής και είχε ξεκινήσει από την Γερμανία, μεταφέροντας εκατομμύρια ραντ Νότιας Αφρικής, χαρτονομίσματα που τυπώνονται στην χώρα της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο πιλότος διαπίστωσε τεχνικό πρόβλημα και ζήτησε έκτακτη προσγείωση στη Χαράρε, την πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, υπάλληλοι του αεροδρομίου παρατήρησαν ίχνη αίματος στους τροχούς. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε οι αεροτεχνικοί έκπληκτοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα. Επρόκειτο για το πτώμα ενός άνδρα στην καμπίνα μεταφοράς φορτίων, ανάμεσα στα χαρτονομίσματα.

Όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα, το πτώμα ανήκει πιθανότατα σε άνδρα από την Αφρική και ήταν χτυπημένο στο κεφάλι. Μάλιστα μέλη του πληρώματος φέρονται να ισχυρίστηκαν αρχικά ότι το αίμα που εντοπίστηκε στους τροχούς ήταν από ένα πουλί που χτύπησε το αεροσκάφος κατά την πτήση. 

Η αστυνομία της Ζιμπάμπουε δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση.