Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφορεί σήμερα στο Πακιστάν, το οποίο παρουσιάζει ένα ζευγάρι που μόλις έχει παντρευτεί να βγάζει φωτογραφίες σε ένα παγκάκι.

Η εικόνα του ζευγαριού προκαλεί τις αντιδράσεις των περαστικών διότι πρόκειται για ένα 12χρονο κορίτσι που μόλις παντρεύτηκε έναν μεσήλικα άνδρα. Κάποιοι περαστικοί αντιδρούν με θυμό ενώ άλλοι επιδοκιμάζουν το γάμο, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά τους.

Στο βίντεο φαίνεται ένας περαστικός να κάνει παρατήρηση στο φωτογράφο που τραβάει τις φωτογραφίες του γάμου, λέγοντας του ότι: «είναι έγκλημα αυτό που γίνεται» ενώ, ο γαμπρός απαντάει πως: «αυτό δεν είναι δική σας δουλειά. Έχω πάρει άδεια από τους γονείς της».

Η νύφη και ο γαμπρός όμως είναι ηθοποιοί που προσελήφθηκαν από μια οργάνωση κατά της βίας και της εκμετάλλευσης νέων κοριτσιών στο Λίβανο. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια προβολές, και καταφέρνει να αναδείξει έντονα την δυστυχία χιλιάδων νεαρών κοριτσιών της Συρίας του Λιβάνου αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο.

Να σημειωθεί ότι πάνω από 15 εκατομμύρια μικρά κορίτσια από ηλικίες οκτώ και εννέα χρόνων εξαναγκάζονται σε γάμο κάθε χρόνο. Ενώ πάνω από 37.000 μικρά κορίτσια παντρεύονται καθημερινά στο Λίβανο. Μάλιστα η οργάνωση UNPF εκτιμά ότι περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια μικρά κορίτσια θα παντρευτούν το 2050.

Ακόμα να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιοχές του Λιβάνου ο γονέας μπορεί να δώσει άδειά γάμου στην ανήλικη κόρη τους να παντρευτεί όταν είναι εννέα ετών. Ενώ χωρίς γονική άδεια, μπορούν να παντρεύονται από την ηλικία των δεκατέσσερα.

Έτσι, η UNPF και η εκστρατεία Kafa εργάζονται για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να θεσπιστεί νομοθεσία για να δοθεί ένα τέλος στο παιδικό γάμο που γίνεται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Τέλος, σε όλο τον κόσμο, ένα στα τρία κορίτσια από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα είναι παντρεμένα πριν γίνουν 18 ετών ενώ το ένα τρίτο έχει παντρευτεί σε ηλικίες κάτω των 15 ετών.  Κυριότερες αιτίες θανάτου αυτών των κοριτσιών είναι από το τοκετό η από αυτοκτονίες.