Σάλο προκαλεί στα παλαιστινιακά εδάφη ένα βίντεο που δείχνει ισραηλινό συνοριοφύλακα να ρίχνει από το αναπηρικό του αμαξίδιο έναν Παλαιστίνιο.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο Παλαιστίνιος προσπαθούσε να πλησιάσει μια 20χρονη συμπατριώτισσά του που είναι αιμόφυρτη στο οδόστρωμα, μετά από επίθεση με μαχαίρι κατά Ισραηλινών στη Χεβρώνα.

Περαστικοί σπεύδουν να βοηθήσουν τον άνδρα, αλλά ένας άλλος αστυνομικός εμποδίζει ένα νεαρό κλωτσώντας τον και σημαδεύοντας τον με το όπλο. Την ίδια ώρα ένας άλλος ρίχνει χειροβομβίδα κρότου -λάμψης και διαλύει το πλήθος.

«Ήθελα να βοηθήσω το κορίτσι, γιατί φοβήθηκα πως θα πεθάνει από αιμορραγία, αλλά ο αστυνομικός με έριξε κάτω και χτύπησα το κεφάλι μου στην άσφαλτο», είπε αργότερα ο 53χρονος Παλαιστίνιος, που είχε χάσει προ δεκαετίας το αριστερό του πόδι σε τροχαίο.

 

#شاهداعتداء قوات الاحتلال على شخص من ذوي الإعاقة ٲثناء تواجده قرب المكان التي أطلقت فيها النار على الفتاة ياسمين زرو التميمي وتوجيههم السلاح بشكل مباشر على المواطنين

Posted by ‎شهاب‎ on Sunday, 14 February 2016

Το βίντεο προκάλεσε διπλό σοκ στους Παλαιστίνιους καθώς νωρίτερα δείχνει την 20χρονη συμπατριώτισσά τους να κείτεται αιμόφυρτη στο δρόμο ενώ οι Ισραηλινοί απαγορεύουν την πρόσβαση ακόμη και σε ασθενοφόρα. Καταγγέλλουν τις δυνάμεις κατοχής για βαναυσότητα και τις παλαιστινιακές αρχές για παθητική στάση.